Turbine eoliene de uz casnic

Attention: open in a new window. PDFPrintE-mail

 

Turbinele eoliene au un mod de functionare suficient de simplist si usor de inteles. Va rugam sa vizionati imaginea urmatoare dupa care sa cititi lamuririle:

functionalitate sistem eolian

  • Generatorul eolian/turbina eoliana este producatorul de tensiune alternativa trifazata. Puterea vantului de pornire este de 2.5m/s iar rezistenta maxima la vant este de 40m/s.
  • Controllerul transforma curentul in DC care se inmagazioneaza in acumulatori. Acestia difera ca si numar intre 2 si 30 bucati, in functie de puterea generatorului. Acest dispozitiv are si rolul de a transforma curentul din AC in DC dar si de a infrana generatorul atunci cand este nevoie. Dispozitivul prezinta tensiunea din baterii (Volti) dar si intensitatea curentului de incarcare (Amperi).

controller sisteme eoliana solar hibrid

 

  • Invertorul este de asemenea conectat la baterii. Acesta ridica tensiunea la 240V, curent alternativ - precum curentul de la reteaua nationala. Acest dispozitiv este de doua feluri: cu unda pura si cu unda modificata, primul model este mult mai bun calitativ decat al doilea dar si cu un cost mai ridicat. In cazul in care tensiunea din acumulatori coboara sub valoarea predefinita, pentru a proteja acumulatorii invertor va intra in standby.

 

    inverter, sistem eolian, solar

;
;
;
;
;
;
;
;
Comments (0)